Tänään on toisen opiskelupäivän aamu. Olin eilen niin täpinöissäni, etten edes ehtinyt kirjoittaa tänne! Mutta nyt ensipäivän tunnelmia.
Aamulla klo 8.00 päätalon luentosaliin A1 oli kertynyt n. 170 opiskelijaa. Ekaksi saimme kuulla, että vaikka ohjelmassa lukisikin, että juttu alkaa klo 8, niin se tarkoittaa klo 8.15:ttä. Akateeminen vartti.

Sitten katsottiin yliopiston esittelyvideo. Sellaista yleistä kehumista Tampereesta ja yliopistosta. Ihan jees.
Itse luennolla saimme kuulla kuinka uta-sähköpostia käytetään, miten omia tunnuksia pitää käsitellä, missä on mikroluokat ja mitä seuraavan kahden viikon ajan pitää tehdä.
Me saatiin ekat harjoitukset, jotka mä tein eilen illalla kotona. Tänään menen siirtämään ne tikulla yliopiston koneelle, jossa mulla on hieman tilaa omille hommilleni.

Tutustuin pintapuolisesti muutamaan naiseen ja kävin yhden kurssikaverini (istahti sattumalta mun viereen luentosalissa) kanssa syömässä. Lopun päivää seikkailin mikroluokkia etsien ja huomasin ainakin sen, että TietoPinnin mikroluokkia vältän, jos vaan mahdollista. Niissä haisi tietokoneen hiki ja  tunnelma oli näppiksenkireä. Hiiri oli liimautunut pöytään kiinni ja puhdistin sen pohjasta jotain köhnää niin että se edes vähän paremmin liikkuisi pöydällä. No, suurin syy siihen, miksi en halua siihen TietoPinnin koppiin on se, että siellä oli niin huono ilma, että meinasi tukehtua. Samassa talossa sijaitsee tietojenkäsittelyn laitos...

Päätalossa on iso ja ilmava tietokoneluokka. Siellä on mukava tehdä hommia. Varmaan aikanaan Linnaankin - siellä sijaitsee yhteiskuntatieteellinen tiedekunta ja sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos - avautuu omat mikroluokat, kunhan rakennus valmistuu ja saadaan lopputyöt tehtyä.

Eka päivä oli siis kiva ja tunsin itseni onnelliseksi opiskelijaksi, jolla on motivaatiota vaikka muille jakaa. Ja sivuainevalinnatkin jo melkein varmat! Tänään uudestaan kampukselle opiskelemaan tietotkniikkaa oikein opettajan johdolla ja koneen kanssa.
Kuulette lisää seikkailuistani yliopiston ihmeellisessä (toistaiseksi) maailmassa, kun  eka kurssi etenee ja tapahtumia karttuu.