Joissain tenttikirjoissa on niin hurjia juttuja, että meikäläisellä nousee tukka pystyyn. Vai mitäs sanotte seuraavasta lauseesta:

"Avoin prosenttiavustus tarkoittaa sitä, että valtio ei ole asettanut rajaa kunnan menotasolle, johon se maksaa omaa rahoitusosuuttaan. Tämä laji on käytännössä harvinainen, koska yleensä tehtäväkohtaisten valtionapujen rahamäärä on tavalla tai toisella rajoitettu".

Lause on kirjasta Kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus
Tasapainoista ratkaisua etsimässä. Kirjoittajia ovat Lasse Oulasvirta, Jukka Ohtonen ja Jari Stenvall.

Juttu on kyllä mielenkiintoinen, mutta välillä meinaan huutaa ääneen lukusalissa, että HUI! Kun lukee monta tuollaista virkettä peräkkäin, niin siinähän kyllä meinaa jo heikompia huimata ja muuten vaan vähän huojuvampia huudattaa.
Tentti on lauantaina ja pari kirjaa vielä lukematta. Eli mä olen melkein niin kuin  aikataulussa ja homma näyttää hyvältä.

Tänään oli kuppilassa keskustelua vaaleista. Mun ehdokas ei päässyt läpi, mutta toivon hänelle onnea vuonna 2011 eduskuntavaaleissa. Toivottavasti tämä nuori nainen asettuu ehdolle silloinkin, hän on meinaan tuona vuonna vielä alle kolmekymppinen.
Äänestysprosentti jäi tosi alhaiseksi. Kävikö teidän tuntemanne nuoret äänestämässä? Miksi eduskuntaan valittiin vain kaksi alle kolmekymppistä? Se on huolestuttavaa. Sinne tarvittaisiin ajattelevia nuoria, joilla on silmissä palavat kekäleet eikä oamn euron tai hautakiven kuva. Jos nyt noin rumasti saa sanoa.

Kyllä on sanottava, että hieman mietityttää tulevat vuodet. Meneekö Suomi sutisten kohti uusliberalistista "pidä sä vaan huoli omista asioistas"- kautta vai olisiko oikeasti olemassa jotain boheemiporvareita, jotka välittäisivät poliittisten päätösten tasolla köyhän asiasta? Hmmm?

No, en ala sen enempää pohtimaan politiikkaa tässä, koska tämä on mun opintopäiväkirja. Vaikka tietystihän politiikka kuuluu mitä suurimmassa määrin yhteiskuntatieteiden opiskelijan arkeen ja olisi hyväkin kommentoida.

Mutta nyt en ehdi. Palaan ehkä asiaan, kun tuhannesta sivusta on luettu 970 sivua. Silloin on meninaan tauko!