Kesä on täällä ja minä paahdan kesätöissä! On aika kivaa ja fyysisesti raskasta (onneksi on hyvä kunto) ja mielenkiintoista: 47-vuotias täti kesätöissä palvelukodissa. Nopeassa tahdissa pitää oppia melkein neljänkymmenen ihmisen nimet, lähes kolmenkymmenen ihmisen lääkitys, ruokavalio, kävely- ja muu kunto ja muuta tärkeää. Ja sitten vielä pitää ehtiä tehdä kaikki hommat, joita on aika paljon. Pitää muistaa, mitä kannattaa tehdä missäkin järjestyksessä, jotta ehtii ja saa hommat sujumaan. Tärkeitä asioita ei saa unohtaa.
Homma on kuitenkin kivaa. Työkaverit ovat hurttihuumorin ystäviä, mikä lisää viihtyvyyttä duunissa. Myös talon asukkaat ovat mukavia, vanhoilla ihmisillä on erinomaisia juttuja. Eilen eräs viehättävä rouva A sanoi mulle, kun pesin häntä ja otin muutaman tanssiaskeleen huvikseni, että "sinä se sitten jaksat keijustella". Keijustella, mikä ihana sana!

No, sitten päivän kuumiin perunoihin, jotka ovat jo kuukauden vanhoja.
Pääministeri selitteli vaalirahoitussotkua miten sattuu, ummet ja lammet. Kun sitten selitykset alkoivat vaikuttaa jo omiinkin korviin liian epämääräisiltä, pääministeri uudelleenmääriteli valehtelun "kategoriseksi yleisvastaukseksi". "Kategorisen yleisvastauksen" voi päästää suustaan, kun on ärsyyntynyt ja loukkaantunut, kun epäillään, kysellään ja tongitaan menneitä asioita. Hesarissa (HS 2.6.08) Vanhanen sanoi, että "Kun 26. toukokuuta minun kerrottiin kiistäneen tuen hankkimisen Forsiukselle, minulta ei todellisuudessa ole kysytty tästä asiasta."
Voi jösses! En ymmärrä, kuinka kukaan kehtaa tehdä tuollaista. Tämä rupeaa kohta ärsyttämään niin paljon, että pitää alkaa toimia.

Edelleen Hesarissa oli 3.6. etusivun juttuna sama aihe. Pääministerin kuva ja tekstinä selityksiä vanhojen perään.
Samalla kolmossivulla oli myös pieni insertti, jossa kerrottiin Kuusamon Rytilammessa asuvista kymmenpiikeistä, jotka ovat järjettömän kokoisia. Tässä (toivottavasti ei laiton) suora lainaus lehdestä: Kun vesissä elää petokaloja, kymmenpiikeistä kehittyy pieniä, nopeita, arkoja ja älykkäitä. Jos petoja ei ole, kymmenpiikeistä tulee jättimäisiä, pelottomia ja pieniaivoisia.



Arvatkaa, tuliko heti mielleyhtymä, että poliitikot luulevat olevansa Rytilammessa!
Rytilampi on politiikan kenttä, petokalat ovat kansa ja media, poliitikot ovat kymmenpiikkejä. Ja tulos on nähtävissä.

Mut nyt mä alan sitä, että menen lukemaan tenttiin, ellen intoudu siivoamaan. Palaan taas asiaan, kun siltä tuntuu.